Kinderen & Tieners

Yoga voor kinderen van  4 t/m 7 jaar:

Door kinderyoga leert het kind weer met beide voeten op de grond te staan. Op een speelse manier krijgt het kind allerlei ontspanningsoefeningen, concentratie oefeningen, yoga houdingen, massage-spelletjes, mindfulness oefeningen en creatieve opdrachten aangeboden. Het kind leert als het ware te landen in zijn/haar lijf.

Yoga voor kinderen van  8 t/m 12 jaar:

De lessen zijn opgebouwd rondom een thema dat past bij het seizoen, wat er speelt in de groep, een deugd (zoals zelfvertrouwen, moed, kracht) of bijvoorbeeld een sociale vaardigheid. We gebruiken, naast de yoga houdingen ook oefeningen rondom ontspanning, concentratie en mindfulness. 


Yoga voor 12+:

Tieners zijn een aparte groep binnen de yoga. Als tiener pas je nog net niet bij de volwassenyoga maar ben je uit de kinderyoga gegroeid. In de lessen balanceren we dan ook op de randjes van beide, naar gelang de behoefte van de groep. De lessen zijn met name geschikt voor middelbare scholieren.


7-weekse cursus (examen)stress te lijf

Steeds vaker horen we van leerlingen dat zij zich gespannen voelen voor de examens. Zij maken zich zorgen of de resultaten niet beïnvloed worden door de stress die de komende examenperiode bij hen oproept. Vanaf eind januari bied ik  bovenstaande cursus aan op verschillende locaties.