Kleine yogi's

Kleine Yogi's

Kinderyoga 4 t/m 7 jaar special:

Zondag 26 november  om 15.30 gaat Debby van De gelukstuin  een Pietenyoga avontuur geven voor kinderen van 4 t/m 7 jaar ( ietsje jonger of ouder is geen probleem) .

Even tijd voor het shoppen en inpakken van cadeautjes ? Laat je kind meedoen aan het avontuur en jullie beiden hebben een ontspannen einde van het weekeind na de intocht van Sint in Voorschoten op zaterdag!

Pepernoten massage, veren blazen , yogahoudingen zoals de boot, het dak, het paard en meer . Zo houden we de sinttijd ontspannen en gezellig! 

Welke pietjes komen meedoen? 

Een heerlijke afsluiting van het weekeind in de drukke sinttijd.  Uw kind lekker genieten en u even handjes vrij. Beiden een relaxte zondag . Wie doet er mee?

Aanmelden via info@gelukstuin.nl.  Meer info De Gelukstuin Update herfst 2023: Vanwege te weinig aanmeldingen zijn de lessen aan deze leeftijdscategorie voorlopig van de baan. Mochten er voldoende aanmeldingen komen, zou ik eventueel weer een nieuwe groep kunnen opstarten. Neem hiervoor contact op via info@dayaayoga.nl.

Er zullen hier en daar losse lessen gepland worden. Zie hierboven.


Yoga voor kinderen van  4 t/m 7 jaar.

Door kinderyoga leert het kind weer met beide voeten op de grond te staan. Op een speelse manier krijgt het kind , naast yogahoudingen, allerlei oefeningen in ontspanning, concentratie en mindfulness, massage-spelletjes en creatieve opdrachten aangeboden. Het kind leert als het ware te landen in zijn/haar lijf.


De lessen:

Tijdens de lessen werken we met thema’s, bijvoorbeeld: lente, sprookjes, het strand, de dierentuin, je grenzen aangeven, moed etc. De spelletjes, houdingen en oefeningen die we tijdens de les doen, zullen allemaal binnen het thema passen. Vaak werken we aan de hand van een prentenboek. 

De lessen zijn opgebouwd uit een vaste volgorde. We beginnen met een kort rondje waarin kinderen iets mogen vertellen als ze dat willen. Daarna volgt een korte introductie van de les, gevolgd door een warming up. Als de kinderen opgewarmd zijn gaan we allerlei soorten oefeningen doen die passen bij het thema. We ronden het gedeelte yoga af met een eindontspanning. Het laatste kwartier van de les sluiten we af met een creatieve opdracht.

De oefeningen die we doen, bestaan uit yoga houdingen, ademhalingsoefeningen, zonnegroeten, massage van jezelf of een ander, al dan niet geleide meditatie, ontspanningsoefeningen etc.


Kinderen kunnen om allerlei redenen behoefte hebben aan yoga:


Praktische informatie:

Vind je kind (t/m 12 jaar) het nog spannend om iets nieuws te proberen? Overweeg dan om eerst samen een familie Yoga workshop te doen. Hierin leren ze mij, de ruimte en het idee van yoga kennen. 


Inschrijven voor een gratis proefles kan  via info@dayaayoga.nl